hier doen we het voor

De 17e editie van het Lions North Sea Beach Golf staat in het teken van zes goede doelen en Lions Club Schouwen-Duiveland zet zich ook dit jaar in om samen met deelnemende teams en sponsoren een mooie bijdrage aan de goede doelen te leveren. Het internationale goede doelen zijn: Stichting Takam en Lions Clubs International Foundation. De andere drie bevestigen de regionale betrokkenheid van de Lions Schouwen-Duiveland; Stichting Hospice Kaaskenshuis, Stichting Vakantiehuis Thuredrith en De Bende van het Strand.

Bij alle goede doelen zijn meerdere Lions persoonlijk betrokken, waardoor de betrokkenheid maar bovenal de zorgvuldigheid is gewaarborgd. Daarnaast zal een bescheiden deel van de opbrengst gebruikt worden voor het Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland. Met het fonds ondersteunt Lionsclub Schouwen-Duiveland maatschappelijk culturele en creatieve instellingen, projecten en mensen. Waar dromen, mensen en werelden samenkomen, komt cultuur tot leven.

STICHTING TAKAM: € 11.000  -  STICHTING VAKANTIEHUIS THUREDRIHT: € 12.000  -  HOSPICE KAASKENSHUIS: € 7.000  -  VOEDSELBANK SD: € 7.000   -  LIONS KUNST & CULTUUR FONDS: € 3.500  -  STICHTING TAKAM: € 11.000  -  STICHTING VAKANTIEHUIS THUREDRIHT: € 12.000  -  HOSPICE KAASKENSHUIS: € 7.000  -  VOEDSELBANK SD: € 7.000   -  LIONS KUNST & CULTUUR FONDS: € 3.500

Goede doel 1: Stichting Takam

De Stichting Takam is opgericht op 21 september 2018 en heeft tot doel het geven van medische hulp en ondersteuning in scholing en huisvesting in gebieden met achterstand in de maatschappij. Aanleiding voor het oprichten van de stichting is de organisatie van een surgical eye-care kamp 2018 in Takam Nepal.

In 2019 vloog een vloog een team van 14 (zelf betalende) vrijwilligers (team Takam) naar Nepal om daar een surgical-eye camp te realiseren. In één van de meeste afgelegen delen in Nepal werd een 5-daags kamp gerealiseerd met noodhospitaal en complete oogzorg. Meer dan 900 mensen kwamen richting het kamp voor oogonderzoek.

In 2023 staat een nieuw oogkamp gepland. Deze keer in het nog meer afgelegen gedeelte van Mustang. Opnieuw zal een team van vrijwilligers richting Mustang gaan en is de verwachting dat we daar ruim 50 mensen -die anders kansloos zijn-  direct kunnen opereren. Voor een relatief klein bedrag verander je een mensenleven en zorg je dat iemand weer kan zien en geef je ze zicht op een toekomst. 1 iemand opereren kost 35 euro! Voor 105 euro kunnen er 3 mensen worden geopereerd en voor 1.000 euro kunnen 30 mensen geholpen worden!

Dit goede doel wordt gesteund door lion Hans Beljaars. Heeft u vragen? Mail Hans.

Goede doel 2: Stichting Vakantiehuis Thuredriht

Een vakantie in een heerlijk rustige omgeving, vlak bij duinen en strand en in een bekende Nederlandse badplaats zoals Renesse, dat klinkt goed! Helaas is dat niet zomaar voor ieder gezin weggelegd, bijvoorbeeld omdat het leven op z’n kop staat door een ernstige ziekte bij een kind. De angst, de onderzoeken, de diagnose, de ellendige behandelingen beheersen het gezin. Maar juist dan is het af en toe broodnodig om even wat afstand te kunnen nemen van alle spanningen. Lionsclub Schouwen-Duiveland ondersteunt in samenwerking met Stichting de Zeeleeuw dan ook zeer gemotiveerd Stichting Vakantiehuis Thuredriht.

Dit goede doel wordt gesteund door lion Johan Kloet. Heeft u vragen? Mail Johan.

Goede doel 3: Hospice Kaaskenshuis

In Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee kunnen mensen de laatste dagen van hun leven doorbrengen, omringd door aandacht, liefde en zorg. Het Hospice kan geen dagen toevoegen aan het leven, maar wel leven toevoegen aan de dagen die nog resten. Dat gebeurt door een grote groep geschoolde vrijwilligers, door professionele zorgverleners van Allévo en veelal door de eigen huisarts van de bewoners. Stichting hospice Kaaskenshuis verzorgt ook de inzet van vrijwilligers in de laatste levensfase thuis. Dit heet Kaaskens-Thuis. Door hun inzet kunnen mantelzorgers in deze vaak zware periode de nodige tijd of rust voor zichzelf nemen. De instandhouding van het Kaaskenshuis is mede mogelijk door donateurs en sponsors.

Dit goede doel wordt gesteund door lion Herman Holty. Heeft u vragen? Mail Herman.

Goede doel 4: De Bende van het Strand

Schouwen-Duiveland heeft de mooiste stranden van Nederland. Dat weten wij als bewoners, maar ook de toerist is zich hier van bewust. Een heel recreatieseizoen lang wordt er dan ook volop van Schouwse kustlijn genoten. Maar deze recreatie heeft als bijwerking dat de stranden vervuild raken met afval. Daarom is de Bende in het leven geroepen. Om met elkaar ervoor te zorgen dat de stranden en de waterlijn schoon worden en blijven.

Dit goede doel wordt gesteund door lion Martin Bouwman. Heeft u vragen? Mail Martin.

Goede doel 5: Lions Clubs International Foundation

Lions Clubs International Foundation (LCIF) is sinds 1968 de wereldwijde goededoelenstichting van onze eigen internationale Lionsorganisatie. Deze stichting is gevestigd in het internationale hoofdkantoor van Lionsclubs in Oak Brook, VS. Per jaar is ongeveer 40 miljoen dollar beschikbaar voor hulpprojecten, waar dan ook in de wereld. Dat geld is afkomstig van giften en donaties, én van de jaarlijkse bijdrage van alle Lions en Leo’s. LCIF helpt structureel mensen die niet de financiële middelen hebben om hun problemen zelf op te lossen. Denk aan de bestrijding van blindheid, diabetes, kinderkanker en honger, en aandacht voor het milieu. Maar daarnaast helpt LCIF ook financieel bij natuurrampen overal in de wereld, maar vooral op plekken waar de nood het hoogst is en waar weinig financiële middelen zijn. Door de klimaatverandering worden jaarlijks de noden groter, dus wordt de hulpvraag dat ook.

Dit goede doel wordt gesteund door lion Martin Loeve. Heeft u vragen? Mail Martin.

Goede doel 6: lions kunst en cultuurfonds

Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland ondersteunt maatschappelijk culturele en creatieve instellingen, projecten en mensen. Waar dromen, mensen en werelden samenkomen, komt cultuur tot leven.

Dit goede doel wordt gesteund door Lions Schouwen-Duiveland. Heeft u vragen? Mail de lions.