hier doen we het voor

De 16e editie van het Lions North Sea Beach Golf stond in het teken van 5 goede doelen en Lions Club Schouwen-Duiveland zet zich ook dit jaar in om samen met deelnemende teams en sponsoren een mooie bijdrage aan de goede doelen te leveren. De internationale goede doel is: Stichting Takam. De andere vier bevestigen de regionale betrokkenheid van de Lions Schouwen-Duiveland; Stichting Hospice Kaaskenshuis, Stichting Vakantiehuis Thuredrith en Voedselbank Schouwen-Duiveland. 

Bij alle goede doelen zijn meerdere Lions persoonlijk betrokken, waardoor de betrokkenheid maar bovenal de zorgvuldigheid is gewaarborgd. Daarnaast zal een bescheiden deel van de opbrengst gebruikt worden voor het Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland. Met het fonds ondersteunt Lionsclub Schouwen-Duiveland maatschappelijk culturele en creatieve instellingen, projecten en mensen. Waar dromen, mensen en werelden samenkomen, komt cultuur tot leven.

STICHTING TAKAM: € 11.000  -  STICHTING VAKANTIEHUIS THUREDRIHT: € 12.000  -  HOSPICE KAASKENSHUIS: € 7.000  -  VOEDSELBANK SD: € 7.000   -  LIONS KUNST & CULTUUR FONDS: € 3.500  -  STICHTING TAKAM: € 11.000  -  STICHTING VAKANTIEHUIS THUREDRIHT: € 12.000  -  HOSPICE KAASKENSHUIS: € 7.000  -  VOEDSELBANK SD: € 7.000   -  LIONS KUNST & CULTUUR FONDS: € 3.500

Goede doel 1: Stichting Takam

De Stichting Takam is opgericht op 21 september 2018 en heeft tot doel het geven van medische hulp en ondersteuning in scholing en huisvesting in gebieden met achterstand in de maatschappij. Aanleiding voor het oprichten van de stichting is de organisatie van een surgical eye-care kamp 2018 in Takam Nepal.

In 2019 vloog een vloog een team van 14 (zelf betalende) vrijwilligers (team Takam) naar Nepal om daar een surgical-eye camp te realiseren. In één van de meeste afgelegen delen in Nepal werd een 5-daags kamp gerealiseerd met noodhospitaal en complete oogzorg. Meer dan 900 mensen kwamen richting het kamp voor oogonderzoek.

In 2023 staat een nieuw oogkamp gepland. Deze keer in het nog meer afgelegen gedeelte van Mustang. Opnieuw zal een team van vrijwilligers richting Mustang gaan en is de verwachting dat we daar ruim 50 mensen -die anders kansloos zijn-  direct kunnen opereren. Voor een relatief klein bedrag verander je een mensenleven en zorg je dat iemand weer kan zien en geef je ze zicht op een toekomst. 1 iemand opereren kost 35 euro! Voor 105 euro kunnen er 3 mensen worden geopereerd en voor 1.000 euro kunnen 30 mensen geholpen worden!

LIONS CLUB INTERNATIONAL FOUNDATION BEDANKT!

LCIF stelt Lionsclubs, vrijwilligers en partners in staat de gezondheid en het welzijn van mensen in nood te verbeteren en te ondersteunen en gemeenschappen te versterken via humanitaire diensten en subsidies die levens wereldwijd beïnvloeden en vrede en internationaal begrip aanmoedigen. LCIF ondersteunt ons goede doel Takam met een bijdrage van € 3.980!

Dit goede doel wordt gesteund door lion Hans Beljaars. Heeft u vragen? Mail Hans.

Goede doel 2: Stichting Vakantiehuis Thuredriht

Een vakantie in een heerlijk rustige omgeving, vlak bij duinen en strand en in een bekende Nederlandse badplaats zoals Renesse, dat klinkt goed! Helaas is dat niet zomaar voor ieder gezin weggelegd, bijvoorbeeld omdat het leven op z’n kop staat door een ernstige ziekte bij een kind. De angst, de onderzoeken, de diagnose, de ellendige behandelingen beheersen het gezin. Maar juist dan is het af en toe broodnodig om even wat afstand te kunnen nemen van alle spanningen. Lionsclub Schouwen-Duiveland ondersteunt in samenwerking met Stichting de Zeeleeuw dan ook zeer gemotiveerd Stichting Vakantiehuis Thuredriht.

Stichting Lions quest Nederland bedankt!

Lions Quest ondersteunt goede doelen die zich speciaal richten op de sociaal-emotionele ontwikkelingen van kinderen. Voor ons goede doel Vakantiehuis Thuredriht hebben wij op Lions Quest een beroep gedaan en met grote blijdschap kunnen wij melden dat zij een bijdrage hebben toegezegd van maar liefst € 5.000!

Dit goede doel wordt gesteund door lion Johan Kloet. Heeft u vragen? Mail Johan.

Goede doel 3: Hospice Kaaskenshuis

In Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee kunnen mensen de laatste dagen van hun leven doorbrengen, omringd door aandacht, liefde en zorg. Het Hospice kan geen dagen toevoegen aan het leven, maar wel leven toevoegen aan de dagen die nog resten. Dat gebeurt door een grote groep geschoolde vrijwilligers, door professionele zorgverleners van Allévo en veelal door de eigen huisarts van de bewoners. Het Kaaskenshuis bestaat al ruim elf jaar. De instandhouding van het Kaaskenshuis is mede mogelijk door donateurs en sponsors.

Dit goede doel wordt gesteund door lion Herman Holty. Heeft u vragen? Mail Herman.

Goede doel 4: voedselbank sChouwen-duiveland

Ook op Schouwen-Duiveland leven er huishoudens kortere of  langere tijd in armoede. Een deel van die gezinnen leeft onder de armoedegrens en is niet in staat rond te komen. Deze mensen wil de Voedselbank helpen door aan hen wekelijks een gratis voedselpakket te verstrekken. Een pakket wordt tijdelijk uitgereikt en is bedoeld als aanvulling op de eigen boodschappen.

De Voedselbank werkt met ongeveer 25 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat het voedsel, dat gratis gedoneerd wordt, op zo eerlijk mogelijke manier verdeeld wordt en bij de juiste mensen terecht komt. Op deze manier draagt de voedselbank ook bij aan het terugdringen van voedselverspilling.

Dit goede doel wordt gesteund door lion Martin Bouwman. Heeft u vragen? Mail Martin.

Goede doel 5: lions kunst en cultuurfonds

Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland ondersteunt maatschappelijk culturele en creatieve instellingen, projecten en mensen. Waar dromen, mensen en werelden samenkomen, komt cultuur tot leven.

Dit goede doel wordt gesteund door Lions Schouwen-Duiveland. Heeft u vragen? Mail de lions.