Hier doen we het voor

De 15e editie van het Lions North Sea Beach Golf staat in het teken van 4 goede doelen en Lions Club Schouwen-Duiveland zet zich ook dit jaar in om samen met deelnemende teams en sponsoren een mooie bijdrage aan de goede doelen te leveren. Twee goede doelen zijn internationaal; Stichting Takam en Fundacion PAZ – Holandesa. De andere twee bevestigen de regionale betrokkenheid van de Lions Schouwen-Duiveland; Stichting Hospice Kaaskenswater en Stichting de Zeeleeuw|Stichting Thuredrith. Bij alle goede doelen zijn meerdere Lions persoonlijk betrokken, waardoor de betrokkenheid maar bovenal de zorgvuldigheid is gewaarborgd. Daarnaast zal een bescheiden deel van de opbrengst gebruikt worden voor het Lions Kunst en Cultuurfonds Schouwen-Duiveland, waarbij talenten met uw steun verder in hun carrière worden gebracht.

Graag brengen wij u deze goede doelen onder de aandacht. Hier doen we het tenslotte voor!

Goede doel 1 : Stichting Takam

De Stichting Takam is opgericht op 21 september 2018 en heeft tot doel het geven van medische hulp en ondersteuning in scholing en huisvesting in gebieden met achterstand in de maatschappij. Aanleiding voor het oprichten van de stichting is de organisatie van een surgical eye-care kamp 2018 in Takam Nepal.

Op 10 november vloog een team van 14 (zelf betalende) vrijwilligers (team Takam) naar Nepal om daar een surgical-eye camp te realiseren. In één van de meeste afgelegen delen in Nepal werd een 5-daags kamp gerealiseerd met noodhospitaal en complete oogzorg. Meer dan 900 mensen kwamen richting het kamp voor oogonderzoek.

Nu in 2019 staat in begin november een nieuw oogkamp gepland. Deze keer in het nog meer afgelegen gedeelte van Mustang. Opnieuw zal een team van vrijwilligers richting Mustang gaan en is de verwachting dat we daar ruim 50 mensen -die anders kansloos zijn-  direct kunnen opereren. Voor een relatief klein bedrag verander je een mensenleven en zorg je dat iemand weer kan zien en geef je ze zicht op een toekomst. 1 iemand opereren kost 35 euro!  Voor 105 euro kunnen er 3 mensen worden geopereerd en voor € 1.000,- kunnen 30 mensen geholpen worden!

Zie: www.stichtingtakam.nl

Dit goede doel wordt gesteund door lion Hans Beljaars. Heeft u vragen? mail Hans

Goede doel 2 : Fundacion PAZ – Holandesa

Voor het tweede goed doel dit jaar is de blik gericht op Peru. De doelstelling van de stichting is het verbeteren van de levenssituatie op sociaal en medisch gebied van Peruaanse kinderen. Dit doen zij onder andere door:

  • Het beheren van een eigen kinderziekenhuis ‘Tony Molleapaza Rojas’
  • Het houden van gratis Operatieprojecten. De belangrijkste focus ligt bij geboorte-afwijkingen zoals gespleten lip en open gehemelte (hazenlippen) operaties, brandwondenoperaties, hydrocefalie (waterhoofd) operaties spina bifida (opening in de ruggengraat) operaties e.a..
  • Nazorgprojecten (zoals spraaklessen, psychische behandeling, tandbehandeling en of fysiotherapie)
  • Medische trainingen aan lokaal personeel (zoals echo demonstraties, training aan verpleegkundigen, operatietechnieken);
  • Doneren van (medische) materialen, speelgoed en voedsel voor lokale ziekenhuizen en weeshuizen;
  • Organisatie medische symposia;
  • Oprichten van patiëntenverenigingen.

De stichting is een initiatief van Marjan van Mourik en Dr. D. Paz Y Geuze. Marjan van Mourik was in december 1998 met vakantie in Peru en kwam bij toeval in contact met een straatkinderenproject in Cuzco. In juni 1999 ging zij terug om zich verder te oriënteren op de behoeften en de mogelijkheden teneinde zelf mogelijkerwijze een structurele bijdrage te leveren. Zo bleek er bij de Lionsclub in Cusco een een medisch project gestart te zijn gericht op de armsten in de bevolking. Zij zochten hiervoor medische teams.

Terug in Rotterdam en al pratend in haar werkkring bleek er een enorm enthousiasme te ontstaan om deze teams te leveren en zo het Peruaanse project met kennis en mankracht te ondersteunen.

Dr. Paz Y Geuze zet zich reeds vele jaren in voor zijn vaderland Peru door regelmatig zelf ter plekke te opereren en door het verzamelen en verzenden van allerlei medische hulpgoederen. Hij was echter op zoek naar continuïteit en een samenwerkingsvorm om deze activiteiten ook op andere plaatsen in Peru zoals in zijn geboortestad Arequipa (1.000.000+ inwoners!) te kunnen verrichten. De puzzelstukjes vielen op hun plaats en de stichting werd een feit.

Zie: www.pazholandesa.com

Dit goede doel wordt gesteund door lion Ad Ruijtenberg. Heeft u vragen? mail Ad

Goede doel 3 : Hospice Kaaskenshuis

In Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee kunnen mensen de laatste dagen van hun leven doorbrengen, omringd door aandacht, liefde en zorg. Het Hospice kan geen dagen toevoegen aan het leven, maar wel leven toevoegen aan de dagen die nog resten. Dat gebeurt door een grote groep geschoolde vrijwilligers, door professionele zorgverleners van Allévo en veelal door de eigen huisarts van de bewoners. Het Kaaskenshuis bestaat al ruim elf jaar. De instandhouding van het Kaaskenshuis is mede mogelijk door donateurs en sponsors.

Het Hospice hoopt met een bijdrage van de Lions de badkamer voor hun gasten op te knappen en beter te faciliteren. Voor meer algemene info:

Zie: www.kaaskenshuis.nl

Herman

Dit goede doel wordt gesteund door lion Herman Holty. Heeft u vragen? mail Herman

Goede doel 4 : Stichting de Zeeleeuw | Stichting Vakantiehuis Thuredriht

Een vakantie in een heerlijk rustige omgeving, vlak bij duinen en strand en in een bekende Nederlandse badplaats zoals Renesse, dat klinkt goed! Helaas is dat niet zomaar voor ieder gezin weggelegd, bijvoorbeeld omdat het leven op z’n kop staat door een ernstige ziekte bij een kind. De angst, de onderzoeken, de diagnose, de ellendige behandelingen beheersen het gezin. Maar juist dan is het af en toe broodnodig om even wat afstand te kunnen nemen van alle spanningen. Lionsclub Schouwen-Duiveland ondersteunt in samenwerking met Stichting de Zeeleeuw dan ook zeer gemotiveerd Stichting Vakantiehuis Thuredriht.

Zie: www.stichting-vakantiehuis-thuredriht.nl

     

Dit goede doel wordt gesteund door lions Johan Kloet en Jan Schot. Heeft u vragen? Mail Johan Kloet over stichting Thuredriht of vragen over stichting De Zeeleeuw mail Jan Schot

Hier doen we het voor: de doelen

De 15e editie van het Lions North Sea Beach Golf staat in het teken van 4 goede doelen en Lions Club Schouwen-Duiveland zet zich ook dit jaar in om samen met deelnemende teams en sponsoren een mooie bijdrage aan de goede doelen te leveren. Twee goede doelen zijn internationaal; Stichting Takam en Fundacion PAZ – […]

Lees meer